Dieetconsultaties

Afslanken op de manier die best bij jou past

Ik ben een door het RIZIV erkende diëtiste, gespecialiseerd in de behandeling van overgewicht bij volwassenen en kinderen, te hoge cholesterol (hypercholesterolemie, hypertriglyceridemie) en diabetes. Alle ziekenfondsen komen gedeeltelijk tussen bij consultatie.

Een goed dieet begint met een goed gesprek.
We starten met een persoonlijk gesprek waarin ik peil naar je vroegere dieetervaringen, werksituatie, beweging, je verwachtingen en je huidige voedingsgewoontes. We praten over de verschillende dieetprogramma’s waaruit je kan kiezen. Zo komen we tot een dieetplan dat best bij jou past. Alleen wanneer het perfect past in jouw leven en bij jouw gezondheid, heeft het succes.

Bij overgewicht kan je kiezen voor

Ik volg je verder op tijdens bezoeken aan mijn praktijk waarin we je vorderingen en je valkuilen bespreken en eventueel het dieetplan nog wat afstellen.

Je voelt je goed, je voelt je beter en je kan volhouden.
Dat zijn de drie uitgangspunten die ik hanteer om samen met jou een gezondere eet- en leefgewoonte op te bouwen.

Ik help je ook graag met volgende specifieke problemen: diabetes, prikkelbare darm (Fodmap-dieet), glutenintolerantie, allergieën en anorexia.

Klassiek dieet

In een eerste persoonlijk gesprek peil ik naar je vroegere dieetervaringen, je werksituatie, je ervaring met sport of beweging en je verwachtingen. We bespreken je huidige voedingsgewoontes.

“Ik voel mij goed. Ik voel mij beter. Dit is haalbaar voor mij!” Daar werken we samen aan vanaf het inleidende gesprek tot de laatste consultatie.

Ligna Pharma dieetprogramma

Deze succesvolle afslankmethode is gericht op verantwoord afvallen zónder knorrende maag. Het geheim zit hem in de laagcalorische eiwitrijke producten, die tegelijk arm zijn aan koolhydraten en verzadigde vetten.

Het hoge aantal vezels in de maaltijden, gecombineerd met gezonde onverzadigde vetzuren zorgen voor een gebalanceerde cholesterol en gezonde darmflora.

Met Ligna Pharma teken je voor gewichtsverlies met behoud van spiermassa.

Equilibre 3 methode

Je hebt gekozen voor de afslankmethode op basis van de maaltijdvervanger Equilibre 3 (EQ3). Tijdens een eerste consult bespraken we je voedingsgewoonten en je doelstellingen.
Aan de hand van de Inbodymeting hebben we bepaald hoe je gewicht is samengesteld.

Yes, je kan nu met volle moed van start gaan.

Slinc. A way of life

Het Slinc. voedingsprogramma is een laagcalorisch dieet met een aanvulling van voedingssupplementen. Gezonde en gevarieerde voeding in zes eetmomenten per dag, aangevuld met supplementen zodat je alle nodige stoffen binnenkrijgt.

Slinc. is meer dan dat. Bovenal is het A way of life, een totale aanpak van lichaam en geest.
Slinc. helpt je niet alleen in je strijd tegen overgewicht, het maakt je ook bewust van een gezonde levensstijl en begeleidt je om die stijl de jouwe te maken.

Andere diëten

Diëten gaan niet alleen over afvallen.
Specifieke problemen vragen vaak een aangepast voedingspatroon zodat je toch een gezond leven kan leiden met zo weinig mogelijk fysieke ongemakken.