Dieetconsultaties

Ik ben een door het RIZIV erkende diëtiste, gespecialiseerd in de behandeling van overgewicht bij volwassenen en kinderen, te hoge cholesterol (hypercholesterolemie, hypertriglyceridemie) en diabetes. Alle ziekenfondsen komen gedeeltelijk tussen bij consultatie.

Een goed dieet begint met een goed gesprek.
We starten met een persoonlijk gesprek waarin ik peil naar je vroegere dieetervaringen, werksituatie, beweging, verwachtingen en je huidige voedingsgewoontes. Zo komen we tot een persoonlijk voedingsadvies of dieetplan. Ik volg je verder op tijdens bezoeken aan mijn praktijk waarin we je vorderingen en je valkuilen bespreken en eventueel het dieetplan nog wat afstellen.

Een dieet gaat hand in hand met beweging. We bekijken wat voor jou mogelijk en haalbaar is.

Je voelt je goed, je voelt je beter en je kan volhouden. Dat zijn de drie uitgangspunten die ik hanteer om samen met jou een gezondere eet- en leefgewoonte op te bouwen.

Bij overgewicht kan je ook kiezen uit twee methodes van maaltijdvervangers en voedingssupplementen, altijd gecombineerd met een klassiek dieet.

BCM Equilibre methode is een systeem met maaltijdvervangers dat door artsen en voedingsdeskundigen werd ontwikkeld.

Slinc. voedingsprogramma is “a way of life”. Een totale aanpak van lichaam en geest. Slinc helpt je niet alleen in je strijd tegen overgewicht, het maakt je ook bewust van een gezonde levensstijl en begeleidt je naar je uiteindelijke doel: op gewicht blijven.
Je wordt door mij begeleid doorheen 3 fases: Afslanken, Stabiliseren en Balans.
Het klassieke dieet wordt aangevuld met voedingssupplementen.

Ik help je ook graag met volgende specifieke problemen: diabetes, prikkelbare darm (Fodmap-dieet)glutenintolerantie, allergieën en anorexia.

Klassiek dieet

“Ik voel mij goed. Ik voel mij beter. Dit is haalbaar voor mij!” Daar werken we samen aan vanaf het inleidende gesprek tot de laatste consultatie.

Equilibre 3 methode

Equilibre 3 is een dieet waarbij lekkere en gezonde maaltijdvervangers je helpen het gewenste gewicht te bereiken.

Slinc. A way of life

Slinc is een een dieet in 3 fasen waarbij je een voedingsplan aanvult met natuurlijke supplementen.

Andere diëten

Diëten gaan niet alleen over afvallen.
Specifieke problemen vragen vaak een aangepast voedingspatroon zodat je toch een gezond leven kan leiden met zo weinig mogelijk fysieke ongemakken.